Sıvı, Katı ve Gaz yakıtlı sistemler için uygundur.
Baca malzemesi
Astar malzemesi: Min 0,50 mm Aısı 316 L paslanmaz çelik
Çap aralığı :100-600 mm
Genellikle ısı yalıtımı gerektirmeyen tuğla bacaların içerisine (şaft içi) kılıf olarak yerleştirilebildiği gibi, inşaat halindeki binalarda da henüz baca şaftları açık iken de kullanılmaktadır.
Minimum 0.50 mm. kalınlıkta AISI 316–316 L kalitede paslanmaz çelikten, otomatik robot kaynaklı olarak imal edilmektedir. Düşey yük alt ana taşıyıcı üzerinde taşınır ve modüller birleştirme kelepçeleri ile birleştirilirler.
Muflu geçme seklinde imal edilen baca sistemlerinde geçme bölgelerinde basınç tipine göre ayrıca jel veya termoplastik conta kullanılmaktadır. Düşey yükü karşılayacak ara taşıyıcılar ve bacaların rijitliğini sağlayan duvar tip tutucu kelepçeler belirli mesafelerde kullanılmaktadır.
Tek cidar baca sistemlerinde ısıl geçirgenlikler yüksek olduğundan ısı kayıpları söz konusudur ve bu durum baca gazı çekişini negatif yönde etki etmektedir. Şaft içine yerleştirildiği için ikinci bir izolasyona gerek duyulmaz. Gaz dağıtım şirketlerinde de şaft içinde bulunduğu sürece hiçbir problem oluşturmaz. Kabulü yapılır.
Montajı kolay bir baca tipidir. Baca şaftı kazan kapasitesine uygun baca çapına müsaade ettiği sürece tek cidar baca montajı her durumda yapılabilir. (inşaat veya bitmiş binalara vs.).
Çift cidarlı bacalara göre daha ekonomiktirler.
Basit Amprik formülle kazan kapasitesine göre yaklaşık baca çapını belirleyebiliriz.baca çapının uyup uymadığını kontrol için exel formatlı veya frmaların çıkardığı baca hesap programları kullanılır. Bu şekilde montajı biten bacaların baca teknik raporları düzenlenip , müşteriye teslim edilir.
Kazan için uygun olan baca çapı belirlenmesi ve ön hesap için aşağıdaki amprik formül kullanılabilir.
F : baca kesit alanı (cm²)
Q : kazan anma ısı gücü (kcal / h)
h : baca yüksekliği ( m)
k : yakıt katsayısı ( üflemeli brülörlerde :0,010)
(atmosferik brülörlerde:0,012)
( sıvı yakıtlı kazanlarda:0,015)
(Katı yakıtlı kazanlarda :0,03)